27 Mart 2015 Cuma

Ton balıklı avokado salatası

Herkese merhaba,

Avokadolu tariflerle devam ediyoruz :) Bugün de ton balığı ve avokadonun bir araya gelmesiyle oluşan enfes bir salatadan bahsedeceğim.




Malzemeler:

1 adet çok olgun avokado

1 büyük kutu (160 gram) zeytinyağlı ton balığı

1 limonun suyu

Bir tutam dereotu

Pul biber

Tuz




Avokadomuzu bıçakla eşit olacak şekilde ikiye bölüyoruz. Çekirdeğini çıkardıktan sonra bir tatlı kaşığıyla tamamen oyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Bu aşamada biraz dikkatli olup avokado kabuklarına zarar vermezsek kendilerini servis tabağı olarak kullanabiliriz :)




Yağını süzdürdüğümüz ton balığı (ne kadar süzersek süzelim muhakkak kalıyor o yüzden salatamıza ekstra yağ eklemiyoruz) , limon suyu, kıydığımız dereotu ile pulbiber ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra avokado kabuklarının içine alıyoruz. Dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz :)





Ben ton balığı sevmem diyenler için de BURADA bulabileceğiniz limon çanağında avokado ezmesi tarifim var ;) 





Yepyeni tariflerde buluşmak dileğiyle, hoşçakalın!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...