26 Ocak 2015 Pazartesi

Unsuz, yağsız ve şekersiz kurabiye (hindistan cevizli)


Herkese merhaba,

Diyet yaparken ortaya çıkan ani tatlı krizlerimi engellemek ve çayın kahvenin yanında mutlaka kurabiye isteyen eşim için bulduğum sağlıklı bir tarifim var bugün size.
 
 
 
 

Tarifin orjinalini Hindistan cevizi, yumurta akı ve pudra şekeriyle yapılan cocolara dayanıyor. Ben şahsen kendisine bayılırım ve kurabiyelerimde de aynı lezzeti yakaladım. Hem de ne pudra şekeri ne de tatlandırıcı kullanarak.
 
 
 

Bal bu gibi durumlarda en iyi yardımcı sanırım. Diyetimde de sabahları 1 çay kaşığı bal hakkım olduğuna göre problem yok :)
 




Malzemeler:

2 yumurtanın akı

1,5-2 su bardağı hindistan cevizi (yumurtaların büyüklüğüne göre değişebiliyor)

1 yemek kaşığı süzme bal

 

Yumurta akı ve süzme balı aldığı kadar hindistan ceviziyle yoğuruyoruz.
 
 
 
 
Daha sonra minik minik yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişiriyoruz
 
 
 


Unlu kurabiyeler gibi sert olmasını beklemeyin, aksine yumuşacık oluyorlar.

Gün içerisinde (birini kahvaltıdan diğerini öğle yemeğinden sonra olmak üzere) 2 ara öğünde birer tane yiyebilirsiniz.





Ben tatlandırıcı kullanmaktan yana değilim pek (light ürünler sayesinde yeterince yiyoruz zaten) ama Dukan diyeti yapanlar kullanabilirler.
 
 
 

Ve son olarak pişirdikten sonra benmari usulü erittiğiniz bittter çikolataya batırarak yerseniz bayağı bayağı diyet cocostar elde etmiş olursunuz :)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder