29 Aralık 2014 Pazartesi

Yoğurtlu köz patlıcan salatası


İçerisinde közlenmiş patlıcan olan her türlü salatayı, mezeyi çok severim. Bu da az malzemeli ve son derece pratik haliyle sofraların olmazsa olmazlarından.

 


Malzemeler:

4-5 adet patlıcan

Yaklaşık 1 su bardağı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

Tuz

Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve pulbiber

 
 
 

Patlıcanlarımızı ister fırında, ister mangalda, ister ocakta közlüyoruz. Kabuklarını soyduktan sonra minik minik doğrayıp yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz  karışımıyla birleştiriyoruz. Üzerini de yağda yaktığımız pulbiberle süslüyoruz ;)

 
 

 

Erken yılbaşı yemeğimizdeki diğer tarifler ve sofra detayları BURADAAA ;)


 

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder