18 Aralık 2014 Perşembe

Fırında sodalı karnabahar


Herkese merhaba,

En sevdiğim sebzeler listesinde ilk sıralarda yer alan karnabaharla yaptığım çok hafif bir yemek var bugün. Daha önce verdiğim tarifte olduğu gibi sütlü de yapabilirsiniz (1 çay bardağına yakın süt kullanıyoruz) ama sodalı hali de börek gibi oluyor :)



 

Malzemeler:

1 orta boy karnabahar

1 şişe maden suyu (soda)

2 yumurta

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, pulbiber

 

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta maden suyu, yumurta, un, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiberi pürüz kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Karnabaharları bu sosa bulayıp bir fırın kabına çok kalın olmayacak şekilde (içi çiğ kalabilir) diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarıp sosu içine çekene kadar pişiriyoruz. Ben artan sosu üzerine gezdirdiğim için tamamen pişmesi 45 dakikamı aldı :)



 

Kırmızı kalp fırın kabım da eşimin patronunun eşi Özlem Hanım’ın hediyesi, çok cici değil mi?

Kırmızı kalpli runnerım da Mudo’dan :)

Diyet yapmak gibi bir derdiniz yoksa karnabaharları bu sosa batırdıktan sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz, çok daha lezzetli olduğu itiraf etmeliyim :)

Hoşçakalın!
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...