10 Kasım 2014 Pazartesi

Şeker hamuru ile süslemeye uygun kakaolu kurabiye :)


Herkese merhaba,

BURADA uzun uzun bahsettiğim ve beni şeker hamuru konusunda cesaretlendiren Cupcake Kursu’nda öğrendiklerimi kurabiyeye de uyarladım nihayet. Pasta Dizayn ve Barmar’dan aldığım malzemelerim gelince kabarıp şekil değiştirmeyecek, şeker hamuru ile birlikte yendiğinde içimizi baymayacak lezzetli ve pratik bir kurabiye yaptım.
 

İşte malzemeleri:

1 yumurta

¾ su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı buğday nişastası

250 gram (1 paket) tereyağı

25 gram (bir küçük paket) kakao

Aldığı kadar un

 

Oda sıcaklığında olan malzemelerimizle (kuru olanları her zamanki gibi eliyoruz) çok sert olmayan hatta olabildiğince yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Unu azar azar eklerseniz ipeksi bir yumuşaklıkta hamur elde etme şansınız çok daha fazla ;) Ele yapışmaması için 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve merdaneyle açarak istediğimiz kalıplarla kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralarında çok az boşluk bırakarak yerleştiriyoruz.
 
 
 

Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kurabiyelerin kalınlığına bağlı olarak 15-20 dakika pişiriyoruz. Eğer kukileriniz bisküvi gibi çok çok inceyse de 10 dakika bile yeterli gelebilir ;) Pişmişliğini anlamak için keklerde olduğu gibi kürdan batırabilirsiniz. Eğer kuru çıkıyorsa kurabiyeleriniz çok yumuşak gibi görünse bile fırından çıkarın. Zaten bekledikçe içine çekip sertleşecektir ;)

Eğer kakaolu yapmak istemezseniz kakaoyu çıkarıp yerine şekerli vanilin veya vanilya özütü, portakal ya da limon kabuğu, tarçın ve zencefil gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Biz arkadaşım Derya ile sevdiğimiz kalıpları kullanarak şekil verdik. Sonra da aşağıdaki gibi kurabiyeler süsledik ;)
 
 
 


Kurabiyelerin şeker hamuru ile kaplanma aşamaları bir sonraki postumun konusu olacak ;)

Ben ayrıca bu kurabiyeleri kullanarak aşağıdaki yeni yıl kurabiyelerini yaptım. Tarifi pek yakında ;)
 
 
 

Hoşçakalın! :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...