19 Kasım 2014 Çarşamba

Mantarlı tavuk sote


Herkese merhaba,

Babamın çok güzel yaptığı, benim de çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir yemek tarifim var size :) Olabildiğince tavuğun göğüs etini tercih ettiğim, az yağ kullandığım ve bol sebze eklediğim için de diyet bir tarif ;)


 

Malzemeler:

2 parça kemiksiz tavuk göğüs

10-12 adet mantar

5-6 adet Yeşil köy biberi

2 adet orta boy domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı acı biber salçası

Tuz, karabiber, pulbiber, kekik

1 yemek kaşığı sıvıyağ
 




Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü kızdırdığımız yağın üzerine alıp kavuruyoruz. Tavuklar kızarmaya başlayınca doğradığımız mantarları ve sarımsakları ekleyip biraz daha soteliyoruz. Mantarlar yumuşayınca doğradığımız yeşil biberleri ve 2-3 dakika sonra da kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri (suyu ile birlikte) tavaya alıp salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz. Domatesleriniz olgunsa suyu yeterli gelebilir ama eğer iyi pişmiş severseniz çok az da sıcak su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...